QUE ES TASMANIA

 

Podríem allargar-nos molt explicant mil coses sobre el taller Tasmania, el primer seria explicar que no ens diem com la preciosa illa de Tasmània, que com som uns maniàtics del Tas, una eina bàsica per a exercir la joieria artesana, fa molts anys vam decidir que la nostra mania seria el nostre nom, i per això ens diem Tas mania. 

També podríem explicar que Tasmania és un taller obert a el públic, amb una petita botiga on venem les joies, totes boniques, que fem artesanalment. 

La veritat és que és un espai preciós, ple d'eines per tot arreu, algunes molt antigues, taulells de joieria de diferents èpoques, laminadores de manovella i de motor antigues o troncs d'alzina amb tasos de tot tipus repartits pel taller. 

Amb una decoració estudiadament caòtica, mobles de fusta, alguna catifa, una taula amb unes cadires precioses inspirades en Gaudí i un sofà amb un llum al sostre fet d'ampolles de suavitzant de la roba. 

Els perfums de l'encens que cremem, amb olor de fusta que es barreja amb les olors que fan les flames dels bufadors. 

Una il·luminació discreta, amb petits punts de llum repartits per tot arreu, alguns il·luminant els quadres de l'amic Sagi, les fotografies de Marilyn Monroe o Andy Warhol, i sobretot, sobretot, la bona música sempre sonant pels sis altaveus de taller. El resultat de tot això és un espai càlid, agradable en tots els sentits i molt acollidor. 

Potser també afegiríem que aquest és el taller d'en Jordi Sánchez, un artesà de Cardedeu que porta més de trenta anys dissenyant i fent joies. 

El trobareu sempre allà, amb el seu inseparable davantal posat, amb els dits bruts i gastats, llimant, serrant, girant la manovella de les màquines o picant amb els martells fent textures als metalls, i sempre esperant que truquis al timbre per poder ensenyar-te les joies que fa, fer-te una xerrada normalment massa llarga, com dirien la Marga, l'Amadeu i la Jordina, sobre l'ofici de la joieria o aconsellar-te com fer la peça especial que vols fer.

Però la descripció que més ens agrada, és la que va escriure l'amic Pitu fa molts anys, i que diu: 

Ens agrada la gent que canta.
La que escriu, la que crea jardins ...
A Tasmània fem joies.

És el nostre mitjà d'expressió.

També ens agrada exposar les obres d'altres artistes

i convidar-los a cantar, a escriure

o plantar flors al jardí de Tasmània.

 

 

 

català